joi, 22 septembrie 2011

Top 10 alimente pentru creier


Cine nu aspira la niveluri mai inalte de cunoastere? Cine nu vrea sa aiba memorie de elefant si gandire ascutita ? Toti vrem asta asa ca am facut un top 10 alimente pentru creier, ca sa ne atingem obiectivele.
Studiile arata ca alimentatia joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea creierului. Cel mai important element este Omega 3. Cercetatorii l-a supranumit seva sanatatii creierului, datorita componentelor sale, acizii grasi EPA si DHA, care constituie aproape 60% din lipidele din creier.
Este bine de stiu ca acizii grasi Omega 3 nu pot fi produsi de corpul uman, asa ca este foarte important aportul prin dieta sau prin suplimente nutritive adecvate. In top 10 alimente pentru creier primul loc este ocupat de mere. Un mar pe zi tine medicul departe dar si boli ca Alzheimer sau Parkinson, sustin medicii.

Daca va place asparagusul, ati tras lozul castigator  - leguma e bogata in acid folic, esential pentru revitalizarea memoriei. Peste 25 de studii realizate intre 1966 si 1990 arata ca pacientii cu probleme psihiatrice au in general un deficit de acid folic.
Carnea slaba joaca si ea un rol important in sanatatea creierului. E bogata in vitamina B12, fier si zinca – vitamine si minerale care mentin sanatatea tesutului nervos.
Capsunile sunt si ele hrana pentru creier : studiile arata ca persoanele care mananca si capsuni au o memorie si capacitati motorii mai bune. Va place ciocolata neagra ? Ar trebui pentru ca va ofera o capacitate imensa de concentrare. Creste si secretia de endorfine asa ca nu te abtine de la un patratel pe zi.
Trecem la artileria grea care se unduieste pe valuri. Despre somon vreau sa va vorbesc putin. In afara faptului ca este delicios, contine acizi grasi omega 3 – esentiali pentru sanatatea creierului.
La capitolul condimente avem un reprezentant. Oregano in varianta lui uscata. Cu puternice proprietati oxidante, condimentul  este o sursa bogata de vitamina K, necesara pentru coagularea sangelui si pentru mentinerea sanatatii oaselor.
Numeroase cercetari au dovedit ca nucile contin mai multe substante care au un efect pozitiv asupra vaselor de sange din creier. De aceea, sunt recomandate persoanelor cu activitati mintale intense. In plus, multumita continutului de fier si cobalt pot fi folosite in tratarea anemiei.
Produsele – vedeta pentru creier sunt cele din cereale integrale. Bogate in vitamine din grupul B, fier si zinc, cerealele integrale te ajuta sa-ti imbunatatesti memoria.
Top 10 alimente pentru creier se incheie cu un borcanel de iaurt. Ca si celelalte produse lactate, iaurtul contine multe proteine esentiale pentru imbunatatirea sinapselor. 
Sursa : dietetik.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu