joi, 22 septembrie 2011

HomeAlimentatieSecreteTop 10 motive ca sa bei apa Top 10 motive ca sa bei apa


Nu trece zi sa nu aud despre importanta celor doi litri de apa pe care trebuie sa ii beau. Pe unde ma intorc gasesc cate un pahar plin sau o sticla pe jumatate goala.
Chiar nu conteaza daca ai nevoie de doi litri de apa sau mai putin, specialistii spun ca important este sa ne hidratam. De ce ? Datele arata ca jumatate din populatie este de fapt deshidratata, iar in America procentul atinge 75%.
Mai mult de doua treimi din greutatea noastra corporala este reprezentata de apa. Fara hidratarea necesara, organismul incepe sa scartaie. Ca sa intelegi exact de ce trebuie sa te chinui sa bei, am facut un top 10 motive ca sa bei apa.
1.  Sangele este compus in proportie de 80% din apa si are nevoie de ea ca sa produca celule noi si sanatoase.
2. Oasele contin apa in proportie de 33 la suta si ghici de ce ai nevoie pentru celule osoase noi si sanatoase.
3. Ddaca bei mai multa apa reusesti sa-ti calmezi durerile din corp. Ai nevoie de lichide ca sa ajuti sistemul limfatic sa functioneze la capacitate optima. 
4. Tot apa te ajuta sa elimini toxinele din corp cu ajutorul sistemului limfatic, prin rinichi si intestine. 
5. Stiai ca incheieturile tale devin mai mobile si mai putin dureroare daca bei apa ? 
6. V-am spus de nenumarate ori ca apa va ajuta sa slabiti, lichidul iti regleaza metabolismul si cu cat ai mai multe kilograme, cu atat s-ar putea sa ai nevoie de mai multa apa.
7. Ti-e cald ? Bea apa, reuseste sa mentina temperatura corpului la un nivel normal pe vremuri caniculare. Ce idee buna, dati-mi un pahar acum! 
8. Apa faciliteaza functiile creierului si buna functionare a sistemului nervos. Creierul nostru trimite semnale electrice pentru a functiona si pun pariu ca nu stiati ca cercetatorii au descoperit ca al nostru creier emite aceeasi cantitate de electricitate ca un bec de 60 de wati. 
9. Apa te mentine hidratata. O hidratare ca la carte a organismului face ca stratul de colagen sa primeasca nutrientii de care are nevoie, fapt care, pe de o parte, previne aparitia celulitei, pe de alta impliedica formarea depozitelor de celule adipoase. 
10. Nu in ultimul rand, top 10 motive ca sa bei apa, se termina cu urmatoarea informatie : fiecare celula si organ din corp are nevoie de apa pentru a functiona corect, de unde rezulta ca apa este viata. 
Asadar, una dintre cele mai rapide metode de a-ti imbunatati starea de sanatate este sa incepi sa bei apa, tot mai multa, in fiecare zi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu